Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čakry 1-7

23. 10. 2011
První čakra je tedy v harmonii s veškerou hmotou kolem nás, a tim nám jí umožňuje vnímát. Její barva je červená až temně rudá.
 
 
Druhá čakra: Vstup má na kříži, a výstup v podbřišku. Další věc spojující hmotu a všechno ve vesmíru je zrození, vznik. Tudíž tato čakra je spojena se vznikem, což je rozmnožování. Čakra je spojena s pohlavními orgány, které jsou přímo napojené na proud energie v ní. Díky této čakře může naše tělo využívat jak energii z první čakry (spojení s hmotou), tak její kombinaci se všemi vyššímy čakrami (dělení a samotný vznik hmoty) Oslabení této čakry má největší vliv na potenci, schopnost rozmnožování, a hlavně správné utváření hmoty. Barva by měla být o něco světlejší, tudíž do oranžova.
 
 
Třetí čakra: Vstup je na zádech v úrovni solar-plexu, a výstup je na solar-plexu (v úrovni žaludku) Této čakře já osobně říkám emoční, protože veškeré emoce se projevují právě v ní. Ať už máte špatnou nebo dobrou náladu, nejvíce je to cítit právě v ní. Když si tuto čakru, ať už úmyslně nebo neúmyslně, zesílíte, pak dokážete v jejím místě cítit emoce jiných lidí, kteří jsou kolem vás. Tato čakra je opět o něco vyšší než předchozí dvě, a tak její barva je zase o něco světlejší, tudíž žlutá Tyto tři čakry se řadí do první skupiny, které jsou napojeny na hmotný svět. Hmota, vznik, i emoce patří do hmotného světa spojeného s naším tělem. Naše tělo je hmota (první čakra), které dokáže aby v něm něco vzniklo (druhá čakra), a naše tělo a všechny buňky v něm prožívají emoce (třetí čakra)
 
 
Čtvrtá čakra: Srdeční čakra. Vstup je na zadní straně zad za srdcem, a výstup vpředu na srdci. (je to spíše střed hrudníhu) Tato čakra funguje jako čistá láska, a to láska ke všemu. Pomocí této čakry se v Reiki léčí. Čakra se zesiluje právě tou láskou ke všemu, a hlavně láskou k pomoci. Pokud chcete pomoci, sami to ucítíte v srdeční čakře, a léčivá energie bude několikanásobně silnější a účinější. Srdeční čakra je propojena s rukama a dlaněma. Ruce jsou přímé kanály od čaker v dlaních, které jsou spojeny se srdeční čakrou. Ruce jsou jakésy zesilovací, koncentrační a zaměřovací čakry. Pokud dokážete svou srdeční čakru otevřít, nebudete potřebovat ruce. Léčení bude probíhat přímo za pomocí čtvrté čakry. Čtvrtá čakra patří také do druhé skupiny, a v té skupině je sama. Je tak důležitá proto, protože spojuje hmotně.
 
 
Pátá čakra: Krční čakra. Vstup je na zadní straně krční páteře, a výstup je na přední straně krku.
Převádí myšlenky na slova, pomáhá komunikovat a dorozumívat se s okolím.
Tato čakra je blízko srdeční, a tak můžete léčivou energii kombinovat s hlasem. Proto se někdy říká, že i hlas dokáže léčit. Protože to někteří skutečně umějí.
Pátá čakra patří už k duchovnímu centru, tim hlas působí na duchovní stránku člověka, a tudíž dokáže léčit (jak je i mnohokrát dokázáno) psychiku člověka. Zpěv s láskou (krční a srdeční čakra) je nejlepší lék. Jen někdo to dokáže používat aniž by to věděl, a ostatní se to mohou naučit.
Oslabení nebo poškození vede ke ztrátě hlasu, neschopnosti dorozumět se, nebo najít posluchače pro svá slova. Mají poškozenou energii, a to působí na všechny kdo jsou v dosahu.
Dostáváme se stále výš, a tato čakra má zelenomodrou až namodralou barvu.

 

Šestá čakra: Třetí oko. Vstup vzadu na týlní straně lebky, výstup na čele (nad obočím)
Šestá čakra má největší spojení s myšlením, úsudkem, předtuchou.
Po otevření šesté čakry (takzvaně otevření třetího oka), dokážete vidět to, co ostatní ne. Neni to vidění jako takové, ale je to vidění ve spojení s myšlením, úsudkem a předtuchou.
Jakmile si otevřete třetí oko, nic neni vašemu mozku zatajeno. Uvidíte všechno v nových barvách. Je to jako byste se na něco podívali, a hned věděli jakou to má podstatu. Dojde vám všechno na co se podíváte. Dokonce i předtucha se může tak zvětšit, že uvidíte hodně daleko.
Oslabení třetího oka má za následky špatnou koncentraci, nechuť učení, neschopnost pochopit základní věci.
Dostáváme se už hodně vysoko, a tato čakra zasahuje svou částí i do duchovního světa, její barva je světlemodrá až tmavomodrá.

 

Sedmá čakra:
Korunní čakra.
Tato čakra má pouze výstup, který je na temení straně hlavy (úplně nahoře)
První čakra funguje jako vstupní, a sedmá jako výstupní.
První se sedmou jsou navzájem spojeny přes všechny ostatní čakry, a dohromady tvoří jeden celek. Tento celek se na povrchu jeví jako aura obtékající celé tělo.
Korunní čakra je už přímo spojena se samotným prostorem, a s bytím jako takovým. Jsou to nejvyšší duchovní záležitosti, nad kterými se nedá přemýšlet, ale které nám sami o sobě dají všechny potřebné informace.
Pomocí této čakry se napojíte na vesmír, a můžete využívat všechno co v něm existuje.
Po otevření se vám naskytne veškeré vědění celého vesmíru.
Po oslabení sedmé čakry se dostanou do oslabení i veškeré ostatní čakry, a tělo je dezorientované, oslabené, a náchylné na všechny nemoci jak fyzické, tak psychické.
Nejvyšší místo, a barva je od temně fialové až mizí v prostoru kolem hlavy.
Toto byl popis toho, jak to vidí duchovně založení lidé, a lidé praktikující vše ohledně čaker od jiných mistrů. Určité termíny jsem opsal, a přidal k nim vlastní zkušennosti. Stále ale nevíme, jak vlastně ty čakry fungují.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář