Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzemní lidé

21. 2. 2011

 

V moldavském městě Bělgorod – Dněstrovskij ožily pověsti o tajemných lidech z podzemí. Poprvé se tyto zprávy objevily po 2. světové válce. Nyní čtveřice výrostků, rybařících v noci pod stěnami staré pevnosti, uviděli na jedné z bašt několik postav, na je jichž hlavách byly … rohy!

O podobných postavách vyprávěl jeden invalida, když viděl z okna za rozbřesku rohaté postavy u plotu blízkého sadu. Ráno byly všechny jablka a plody pryč. Jindy byly rohaté bytosti spatřeny u cisterny s mlékem. Ráno byla nalezena proražená. Počet zvláštních setkání se stále zvyšuje. Zažil je i řidič pekáren, jehož vůz přepadla v noci tlupa těchto lidí. Pamatuje si, že než ztratil vědomí, viděl rohaté postavy a z vozu ho vytáhly silné ruce. Cítil také silný zápach bahna. Místní montéři kanalizační sítě, když opravují nějakou havárii v podzemních chodbách, slyší hlasy, vidí i postavy, i když tam nikdo cizí být nemůže. Městská milice je bezmocná – všechna podezření na místní lidi se nepotvrdila. Je třeba říci, že pod městem je řada podzemních chodeb vycházejících z místní pevnosti. Podle jedné verze pocházejí ze středověku, podle jiných jsou daleko starší, z doby řecké kolonie – města Tiry. Některé chodby byly příčinou různých propadů.

Ovšem nikdo již neví, kde se nacházejí vstupy do těchto podzemních prostor. Místní badatelé ve svých archivech shromažďují i informace ze zahraničních zdrojů. Z rozboru těchto informací vyplývají dvě hypotézy:

Podle názoru jistých britských antropologů v určité etapě vývoje člověka část australopitéků, kterým vymizely příznivé přírodní podmínky jako teplo, lesy, louky, apod., vývojově zakrněla a nebyla schopna se změnit na zemědělce. Měli možnost buď zahynout, nebo změnit způsob života – uchýlit se pod zem, živit se červy a zcela výjimečně vycházet za potravou na povrch, ovšem výhradně v noci. Během střídání pokolení, kdy se generace těchto lidí množily mezi sebou, vznikli mutanti. Mutace jim umožňují přežít v podzemních norách, orientovat se ve tmě za pomoci vysoce vyvinutého sluchu, k němuž přináleží nebývalý vzrůst dlouhých štíhlých uší. A to jsou právě ony “rohy”, které viděli překvapení obyvatelé města. Neméně exotická hypotéza, ale o to více neuvěřitelná, říká, že “rohatí lidé” jsou dětmi pozemských žen a mimozemšťanů, kteří jsou nuceni žít v podobných podmínkách jako panují na domovské planetě.
Jiná možnost je daleko prozaičtější. V srpnu 1944 sovětská vojska pod velením generálporučíka A. Baxtina z moře i po souši osvobodila od rumunských vojsk město Akkerman, nyní Bělgorod - Dněstrovskij. Během těchto bojů se v pevnosti nacházela minometná rota protivníka, která však záhadně zmizela. Je možné, že ve snaze ustoupit a uniknout, se jim podařilo otevřít vchody do podzemí a skryla se pod zemí, aby pak vedla boj v týlu sovětských vojsk. Ovšem je otázkou, jak by vojáci přežili až do dnešních dní. Je něco takového možné?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář