Jdi na obsah Jdi na menu
 


Metody léčení pomocí bylinek.

8. 2. 2011

 

Vnitřní použití

Nálev (bylinný čaj): Používá se jedna kávová lžička listů, květů, rozdrcených plody zda nastrouhané kúry na šálek, Což odpovídá zhruba 30 g na půl litru vařič vody. Doba vyluhování závisí na požadované síle nálevu, obvykle je to Pět až patnáct minut.

Studený nálev: Nasypeme třicet gramů bylinek do nekovové nádoby a přelijeme půl litrem studené vody. Zakryjeme víčkem, utěsníme a necháme 5 - 6 hodin vylouhovat.

Odvar: Použijeme 30 g sušených (rozdrcených) rostlin Sky 60 g čerstvých. Přidáme 0.5 l studené vody. Směs uvedeme do varu a na mírném plameni Vaříme deset až patnáct minut.
Necháme vychladnout a scedíme. Pozor, nepoužívejte kovové (a především hliníkové) nádoby.

Tinktura (extrakt): Do čisté suché sklenice vložíme 120 g sušených nebe 240 g čerstvých bylin.
Přidáme půl litru vodky nebe čistý potravinářský lihu. Pevný uzavřeme a skladujeme dva týdny v temnu a teple. Denně protřepáváme. Potu scedíme a uchováváme v tmavých lahvích.

Sirup: Na každých 0.5 l nálevu přidáme půl kilogramu cukru. Zahříváme na slabém ohni (nevaříme!), Dokud se všechen nerozpustí. Sirupy Jsou vhodné především pro děti a musí se uchovávat v ledničce.

Vnější použití

Koupel: Přidáváme půl litru nálevu na plnou vanu teplé vody. Můžeme přidat i hrst kuchyňské nebe mořské soli. Nepoužíváme parfemovaná koupelovvou sůl, rušila by Účinek bylin.

Hojivá mast: Rozpustíme 250 g vazelíny Sky jine obdobného tuku na mírném ohni a povaříme v Něm patnáct minut Dvě polévkové Lžíce bylinek.

Obklad: Připravíme čistou bavlněnou látku a namočíme ji do hořkého nálevu či odvaru. Přikládáme na postižené místo tak teplou, jak jen to pacient SNES.
Po vychladnutí vyměníme.

Placka (náčinek): Čerstvé rozdrcené byliny přiložíme primo na kouzel a přikryjeme čistým plátně.

Studený olejový výluh: nařízneme rostliny a přelijeme je ve skleněné nádoby rostlinný olejem (např. olivovým, slunečnicovým či mandlovým). Necháme na teplém místo dva až tři týdny a denní obsah Michal (či protřepáváme). Pak přecedíme do čisté sklenice.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář